Image
Image
6659
https://www.info-slovenija.info/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/233/arkade_logo_200-1650354429.jpg

TURISTIČNA KMETIJA VIPAVSKA DOLINA, ARKADA TURIZEM SILVA CIGOJ S.P.

Črniče 91, 5262 Črniče, Goriška

Galerija slik

Predstavitev

TURISTIČNA KMETIJA VIPAVSKA DOLINA

Predstavitev skozi čas

Ko se pripelješ čez Razdrto, se ti odpre pogled na prelepo Vipavsko dolino. Njena edinstvenost in značilnost je odprtost proti zahodu, ki vpliva na tukajšnje življenje. Že bežen pogled popotniku pove, da je v Vipavski dolini doma kmetijstvo. Na gričkih obsijanih s soncem se razprostirajo vinogradi. Burja jim doda svojo žlahtnost in zato je naša dolina, dolina burje in sonca obogatena z izvrstno žlahtno kapljico. Tu smo ljudje dobrosrčni. Na ustih in v srcu vedno nosimo nasmeh. Naša gostoljubnost je nekaj posebnega, pridi popotnik in okusi vse to. Delo in nove ideje se prenašajo iz roda v rod in tako je naša kmetija dobila novo podobo, ko sta oče Branko in mama Zmaga predala kmetijo sinu Jordanu, ki je k hiši pripeljal nevesto Silvo iz Stanošine pri Podlehniku. Vedel je, da so Štajerke pridna in delovna dekleta. Tako smo leta 1989 odprli vrata turistične kmetije, ki se nahaja v najstarejši hiši v vasi. Po starih zapiskih in najdenem portalu, naj bi njena izgradnja segala v leto 1811.

Kulinarika

Našim gostom ponudimo doma pridelano hrano, ki jo skrbno pripravlja Jordan po starih receptih svoje mame Zmage. Strmimo k temu, da na krožnik ponudimo domače izdelke, katerim dodamo začimbe in zelišča iz domačega vrta, saj le te dajo hrani pravi okus in prijeten vonj. Želimo, da gostje okusijo stare, že skoraj pozabljene jedi, ki jih pripravljamo letnemu času primerno.

POMLAD

  • je čas ko se narava prebuja in vse zacveti, zato tudi v naši kuhinji zadiši po domači zeliščni frtalji, njoki in testeninami z različnimi omakami, ječmenka, polnjena svinjska ribica s šparglji položena na rukolo.., ko pa narava dokončno zacveti in se prevesi v

POLETJE

  • našo ponudbo dopolnimo z svežo zelenjavo, mesne jedi pa pripravljamo na zunanjem ognjišču, kjer zadišijo jedi izpod peke,.

JESEN

  • čas trgatve, dobrega razpoloženja in pričakovana Martinovega, zaznamuje tudi našo kuhinjo. V tem letnem času se najbolj prilega jota, svinjska ribica polnjena s pršutom in sirom v vinski omaki,

ZIMA

  • je čas, ko narava počiva, je čas kolin, čas ko le tu in tam pokuka na plan radič, zato boste pri nas uživali ob domačih kmečkih krožnikih, klobasah z repo in zeljem, nepogrešljivim krompirjem z ocvirki ter radičem zabeljenim z slanino.

 Sladice, ki jih Jordan prepusti ženi Silvi ravno tako pripravljamo letnim časom primerno, vendar vipavskih štrukljev, polnjenih z orehi ali skuto, nikoli ne zmanjka. Pripravljamo razne pite in zavitke nadevane s sezonskim sadjem, kostanjevo torto, strnjenke s sadnimi prelivi..

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
Arkade turizem Silva Cigoj s.p.
Davčna št.:
11889977
Naslov:
Črniče 91, 5262 Črniče
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0468 4011 4218 166 (odprt 16.11.2015, NOVA KBM d.d.)
Odgovorna oseba:
Cigoj Silva
Kontaktna oseba:
Cigoj Silva
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 RS
 BA
 IT
Mobitel:
+386 (0)41 614 708
Telefon:
+386 (0)5 3666009
E-mail:
arkade.cigoj@siol.net